Голова Російського Імператорського Дому, Велика Княгиня Марія Володимирівна, та цесаревич Георгій Михайлович відсвяткували у Криму 400-річчя династії Романових. Заходи, присвячені ювілею, пройшли з 19 по 23 вересня в місті Сімферополі, селищах Нове Світло та Лівадія, поблизу Ялти.

Велика Княгиня та Великий Князь відвідали Верховну Раду Криму, де провели зустріч із членами парламенту та Ради Міністрів автономії. У привітанні віце-спікер Григорій Іоффе відзначив внесок династії Романових у освоєння півострова і розвиток його як курорту. Після вручення нагород (виготовлених виробничим підприємством «Герольдмайстер») членам парламенту Марія Володимирівна зустрілася з представниками ЗМІ. Відповідаючи на питання журналістів, її висока відзначила, що як для окремо взятої людини, так і для народу однією з важливих якостей є духовність. Також вона розповіла, що питання повернення її на батьківщину як фізичної особи не має проблем, але важливий статус Будинку Романових. У будь-якому випадку, устремління та громадська діяльність Марії Володимирівни спрямовані на користь російському народу. Княгиня багато часу проводить у поїздках, її графік розписаний на три роки вперед.

Урочистий прийом на честь ювілею відбувся, як і 100 років тому, в Лівадійському палаці під Ялтою. На святкування 400-річчя Будинку Романових прибули представники королівських сімей Португалії, Албанії, Австрії, Єгипту та Судана, Німеччини та Італії, які супроводжували їх особи та високі гості. Королі та принцеси під’їжджали на білих лімузинах і йшли по червоній доріжці до гостьової ложі. Під відкритим небом грав оркестр, звучала класична музика.

Також серед запрошених гостей були: Денис Володимирович Аврамчик — директор виробничого підприємства «Герольдмайстер», Анатолій Валерійович Шиян — заслужений діяч мистецтв України, творчий керівник виробничого підприємства «Герольдмайстер» із дружиною Ольгою Миколаївною Шияндмайор — головним дизайнером.

Перед фуршетом гостей запросили до музикальної вітальні на коктейль, де вони з цікавістю дивилися документальну історичну хроніку, яка зберегла знаменні моменти з життя царської родини. Спілкування з гостями, організаторами свята та журналістами продовжилося в Італійському дворику палацу в супроводі симфонічного оркестру.

Доброзичливість і енергійність, здатність приділити будь-якій людині свою увагу виявлялася в ЇЇ Високі впродовж всього вечора. Ближче до ночі гості, в супроводі гіда, відвідали зали Лівадійського палацу, і познайомитися з способом життя царської родини.

Наприкінці вечора на цесаревича Георгія Михайловича чекав сюрприз. Велика Княгиня Марія Володимирівна і Даміан, єпископ Фастовський, вікарій Київської єпархії, вручили Цесаревичу найвищу нагороду Російського Імператорського Дому — Імператорський орден Святого апостола Андрія Первозванного, (виготовлений виробничим підприємством «Герольд»

Голові Російського Імператорського Будинку Марії Романової сподобався Крим, де їй хотілося провести більше часу, але щільний графік не залишає такої можливості. Наступний свій візит на півострів Її Високість планує на 2015 рік.

Фото звіт урочистого святкування 400-річчя Будинку Романових: https://0654.com.ua/

Виробниче підприємство «Герольдмайстер» щиро вітає царську родину Будинку Романових зі знаменною датою, бажає життєвих сил у внесення вкладу в розвиток духовності.

21.01.2013