Більшість міст, селищ і сіл України мають власні відзнаки муніципального рівня – міські нагороди. Це нагрудні або кріпляться на комір знаки, почесні грамоти та подяки. Вони вручаються за різні досягнення і внесок, внесений в розвиток регіону.

Які існують види міських нагород

Крім перерахованих вище відзнак, до міських нагород відноситься і сувенірна атрибутика: пам’ятні дипломи, статуетки, колари. Вони служать доповненням до основних відзнак, але можуть використовуватися і як незалежні заохочувальні елементи. Їх вручення чітко регулюється державними нормативно-правовими актами та місцевою адміністрацією.

В Україні існують три найважливіші міські нагороди:

  • медаль «Почесний громадянин»;
  • медаль «За заслуги перед містом»;
  • медаль «За заслуги перед громадськістю».

Також муніципалітети розробляють і замовляють виробництво значків, присвячених важливим подіям та датам, наприклад, дату заснування населеного пункту.

Місцева влада може замовляти виготовлення медалей у будь-який спеціалізованої організації. При цьому існують чіткі стандарти і технології, яким дотримуються такі компанії при виробництві вироби.

За які заслуги вручаються міські нагороди

Вищої міської нагородою є звання «Почесний громадянин». Ним нагороджуються люди, які зробили особливий внесок у розвиток освіти, культури, промисловості, науки населеного пункту. Також звання видається за участь в організації важливих суспільних подій. Виказати шану таким способом можна тільки громадянину, діяльність якого отримала широке визнання жителів населеного пункту.

Медаль «За заслуги перед містом» підноситься за внесок в мистецтво, науку, освіту, розвиток духовних цінностей і моральності, спрямованих на процвітання регіону. Нагорода «За заслуги перед суспільством» також присуджується за внесок в суспільне життя населеного пункту.

Нагрудний знак «Трудова слава» є знаком пошани за самовіддану працю, особисті досягнення і проявлені професійні якості за період не менше десяти років. Для заохочення людей, які підвищили міжнародний авторитет населеного пункту, і благодійних діячів вручається нагрудний відмітний знак міського голови.

Рішення про видачу нагород приймає місцева влада і громадські організації колегіальним обговоренням.

Замовити виготовлення нагород можна в компанії “Герольдмайстер”. Багаторічний досвід роботи дозволяє нам виготовляти вироби будь-якої складності з гарантією високої якості. Сучасні технології і використання сплавів міді з дорогоцінними металами забезпечує довговічність всієї замовленої у нас продукції.

06.03.2019